Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 5 z 15
B. Michalčík: Čokoládovo pomarančové crinkles
Crinkles alebo popraskané sušienky, zvrchu chrumkavé, vo vnútri jemné, sú určite ozvláštením zoznamu tradičného sladkého trvanlivého pečiva, ktoré zvyknete pripravovať na sviatky alebo pre návštevy. Prekvapte vašu rodinu či blízkych niečím iným, výnimočným, sladkým, sviežim, čomu "chybička" v podobe krásneho popraskania dodá ten správny šmrc.
Láska k vareniu prežije aj koronu
Kuchári sú bojovníci nielen medzi rozpálenými sporákmi a horúcimi hrncami. S príchodom pandémie koronavírusu, keď gastro prevádzky dostali údery pod pás i do srdca, nezložili zbrane a snažia sa ďalej “variť s ingredienciami”, ktoré majú. Hoci je realita neúprosná a mnohé reštaurácie už nadobro zatvorili, stále medzi bojovníkmi v rondonoch horí nádej, že nie je všetkým gastronomickým dňom koniec.
Uvarte si vášeň, tieto chutné afrodiziaká vám s tým pomôžu
Podporte svoj apetít na lásku správnym výberom sexi ingrediencií. Láskyplný, šteklivý, horúci, milujúci - taký by mal byť valentínsky večer s vašou láskou. Ak nevyužijete ponuky reštaurácií na hotovú romantickú večeru, chute na lásku si môžete vytvoriť aj sami doma.
M. Kolník: Grilovaný pstruh so zeleninovými variáciami a limetkovou omáčkou
Martin Kolník v recepte, ktorý pre nás pripravil, použil na grilovanie filet zo pstruha, ktorého je aktuálne ľahké zohnať. Je totiž sezóna rýb a pstruh má vrchol sezóny v apríli. S pridaním ľahko dostupnej koreňovej zeleniny, vhodnej na každé ročné obdobie, vytvoríme sladkastú chuť, ktorú zjemníme sviežou limetkovou omáčkou. Kombinácia pre skutočných pôžitkárov.
B. Michalčík: Teplý zemiakový šalát
V zime, keď vonku prituhne, musíte telo zahriať zvnútra konzumovaním správnych potravín. Automaticky siahame po teplých sýtejších jedlách, ktoré nás zohrejú a izolujú od chladu. Braňo to vie, preto pre nás pripravil recept na teplý zemiakový šalát, ktorý je na toto zimné obdobie ako stvorený. Zahreje, ozdraví, poteší. :)
Peter Varga: Nadýchané veterníky
Peťo Varga je nie len skvelým kuchárom, ale aj cukrárom. Tieto nádherne nadýchané veterníky z odpaľovaného cesta sú toho sladkým dôkazom. Zákusok, ktorý pohladí a poteší. :) Hravo to zvládnete, vyskúšajte!
B.Michalčík: Cícerové cookies bez lepku a laktózy
Vianočné cukrovinky sú už pravdepodobne zjedené, ale chuť na sladké zostala? Chceli by ste to ale teraz vyskúšať trochu inak, zdravšie, lahšie a výživejšie? :) Braňo so svojou krásnou dcérkou pripravili zdravé cícerové cookies - sušienky, ktoré potešia aj alergikov, sú totiž bez lepku a laktózy.
B.Michalčík: Rebarborový koláč s jahodami
Jahody a rebarbora, to je niečo, bez čoho si mnohí z nás leto na záhrade nevieme predstaviť. Táto kombinácia je obľúbená predovšetkým ako lahodný džem, ktorý nám pripomína leto počas celého roka. Šéfkuchár Branislav Michalčík sa však s nami podelil o recept na osviežujúci rebarborový koláč s jahodami, pokrytý ľahučkou prikrývkou bielkového snehu. Ten výborne zachutí ako dezert k ľadovej káve počas horúceho letného popoludnia a vždy, keď sa vám zažiada sladká pochúťka zo sezónneho ovocia.
Peter Varga: Babičkina čerešňová štrúdľa
Peter najmä vďaka svojej babičke privoňal k vareniu aj pečeniu a objavil lásku k tomuto umeniu. Svoju babičku sledoval a pomáhal jej v kuchyni skutočne odmala, pretože už ako 4 ročného ho naučila pripraviť rovno ťahanú štrúdľu! A pretože má Peter (opäť aj vďaka svojej babičke) dobré srdce, práve tento skvelý a rokmi overený recept od svojej babičky sa rozhodol nenechať len pre seba.
B. Michalčík: Domáci indický chlieb NAAN
Naan je veľmi chutný tradičný indický chlieb. V Indii ho jedia takmer ku všetkému, lepšie povedané namáčajú. Má tvar placky a môžete si ho pripraviť na panvici alebo v rúre. Braňo pre nás pripravil jeho jednoduchú "easy" verziu.
B. Michalčík: Špargľovo žihľavový krém s konopnými semienkami
K jari neodmysliteľne patrí zelená farba, a to nie len v prírode, ale aj na tanieri. O medveďom cesnaku počul už snáď každý, ale viete o tom, že na prechádzkach jarnou prírodou si môžete nazbierať aj žihľavu a nepripraviť z nej len čaj? Áno, aj krásne zelené lístky mladej žihľavy môžete smelo použiť pri príprave jarných chodov, podobne ako napríklad špenát.
Peter Varga: Tvarohový cheesecake s lesným ovocím
Úžasný pečený tvarohový cheesecake s lesným ovocím od majstra Petra Vargu, šéfkuchára hviezd, ktorému to nie len skvele varí, ale aj pečie!