Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 2 z 15
5 dôvodov, prečo je čašník v reštaurácii nenahraditeľný
Ako vnímate čašníka? Ako obsluhu hostí v reštaurácii alebo kaviarni? V modernej gastronómii a hotelierstve sa kladú na čašníka či barmana omnoho vyššie nároky. Zabudnite na mýty o roznášačovi jedál alebo nápojov a pozrite sa, čo sa očakáva od obsluhy každý pracovný deň. Či to bude inšpirácia pre vaše gastrozariadenie alebo pre hodnotenie čašníkov v preplnenej reštaurácii počas obedného zhonu.
Ako pripraviť perfektný steak? Kvalitné mäso a kvalitná panvica na steak = úspešný tandem
Čo potrebujete na prípravu perfektného steaku? Nasýťte svoj kulinársky inštinkt - základom je kvalitné mäso a na druhom mieste dobrá panvica, na ktorej ho dokonale upečiete. Či ste profesionálny alebo domáci kuchár, chutný a dobre prepečený steak si vyžaduje kvalitnú grilovaciu panvicu na steaky. Aká je ideálna panvica na steak a ako si pripravíte perfektný steak pre rodinu i vzácnych hostí?
Nie je panvica ako panvica - ako vybrať správne panvice na indukciu
Moderné varenie? Rozhodne na indukčnej varnej doske. Keď sa tak rozhodnete, čaká vás i nákup panvíc vhodných na indukciu. Nie je to jadrová fyzika. Stačí niekoľko podstatných informácií pre výber univerzálnych i špecifických panvíc a hrncov na indukciu. Varte na indukcii od ruky a s radosťou - či ste profesionálny kuchár alebo zanietený domáci kulinár.
Nerezový riad - obstojí na výbornú v profesionálnej kuchyni aj v domácnosti
Viete, že nerezová panvica zastáva v modernej gastronómii dôležitú úlohu? Vašu domácu kuchyňu totižto posunie o úroveň vyššie. Kvalitný a profesionálny riad z nehrdzavejúcej ocele je neodmysliteľnou súčasťou reštaurácií a gastronomických zariadení. Svedčia o tom výhody nerezového riadu, rôzne množstvo jedál, ktoré na ňom s láskou pripravíte, a minimálne požiadavky na jeho starostlivosť.
Liatinové hrnce zrejú ako víno - čím sú staršie, tým sú lepšie
Objavte čaro nezameniteľného varenia v liatinovom riade. Praktický materiál, tvarová rozmanitosť a všestrannosť použitia hovoria jasné áno liatinových hrncom, liatinovým panviciam či liatinovým sadám v modernej kuchyni profesionálov i v trendovej domácnosti. Výhody, ktoré získate pri varení vďaka riadom z liatiny, vás presvedčia pre rýchly nákup a dlhodobé používanie.
Ako sa varí na indukčnej varnej doske? Ľahko, rýchlo, bezpečne
Rýchlo, prakticky, úsporne a bezpečne - spoznajte benefity moderného spôsobu varenia. Indukčné varné dosky a spotrebiče si získavajú srdcia kuchárov, gazdín i celých rodín. Zoznámte sa s výhodami, pre ktoré sú indukčné varné dosky ideálnym pomocníkom v kuchyniach profesionálov i v bežných domácnostiach.
B. Michalčík: Talianske krémové hráškové rizoto s jahňacími kotletami
Braňo vie aj z obyčajného rizota vykúzliť delikatesu. Doplnený o hrášok, pesto z medvedieho cesnaku a pripravený tradičným spôsobom - podlievaním vína a vývaru, rozhodne nie je nudným jedlom. Skvele ho doplnia jahňacie kotlety pripravené metódou sous-vide, a na tanieri krásny efekt spraví granátové jablko. Znie to úžasne? Ešte lepšie to chutí!
Ladislav Belák: Špargľa s holandskou omáčkou, grilovaným lososom a zemiakmi
Sezóna špargle je v našich končinách približne od konca apríla až do júna. Poznáme zelenú, bielu, dokonca fialovú špargľu a práve tá biela - chuťou lahodnejšia a jemnejšia - je okrem jej benefitov na naše zdravie známa aj ako afrodiziakum. Šéfkuchár Ladislav Belák prezradil svoj obľúbený recept z bielej špargle, ktorá sa skvele dopĺňa s lososom a holandskou omáčkou pripravovanou na pare. Chutné, ľahké, výživné.
Ako si vyrobiť domáce jerky
Chutné mäsové pochúťky sa dajú pripravovať na množstvo spôsobov. Čerstvé mäso sa dá variť, grilovať, piecť aj dusiť. Ak si ho chcete uskladniť na dlhší čas, pravdepodobne vás ako prvé napadne dať ho do mrazničky a môžete sa tiež pustiť do zložitej prípravy domácich konzerv. Medzi spôsoby, ktoré využívali naši predkovia, patrí aj sušenie, výsledkom ktorého sú chutné a trvanlivé jerky.
Mrkvová torta s mascarpone - Recept od šéfkuchára B. Michalčíka
Šťavnatá, chutná, svieža, ľahká a krémová. A pritom s mrkvou? Prečo nie. Poď si s nami pripraviť kulinársku špecialitu v podobe mrkvovej torty s mascarpone. Experimenty v kulináriách sú žiadúce a použitie zeleniny v sladkých dezertoch zaujímavé. Mrkva dodá sviežosť, sladkosť aj farebnosť. S marcarpone krémom a chuťou pomaranča ako stvorená na oslavu, alebo len tak, pre radosť.
B. Michalčík: Škvarkové pagáčiky
Škvarkové alebo oškvarkové pagáče patria do tradičnej domácej kuchyne. Cesto sa prekladá a tým vrství, vďaka čomu sú pagáčiky krehké a jemné. Pagáče si môžete pripraviť s rôznymi prísadami, ale klasické škvarkové sú snáď najobľúbenejšie a aj najznámejšie. Netreba sa báť prípravy, výsledok stojí za to. Skúste to ako šéfkuchár Braňo.
B. Michalčík: Oriešková griláž
Jednoduchý dezert, ktorý nechýba vo vianočnej ani veľkonočnej zbierke tradičných receptov. Poznáme ich z detstva, aj z každej návštevy. :) Krásne orieškové, karamelovo sladučké. Grilážky, či griláž. Ak ich na záver polejete čokoládou, neodolá im už nik.