Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 4 z 15
Michal Kulik: Jarná kuracia roláda s hríbovou omáčkou
Vítame šéfkuchára Hotela Senec**** Michala Kulika na našom blogu! :) Začneme jeho receptom na kuraciu rolku plnenú špenátom, medvedím cesnakom, slaninou a údeným syrom, so zemiakovo-mrkvovým krémom a hríbovou omáčkou.
B. Michalčík: Tradičná veľkonočná tvarohová paska
Domáca sladká paska, či pascha, je rozšírená najmä na východnom Slovensku, kde neodmysliteľne patrí k veľkonočnému stolu. Je to natoľko dôležitá súčasť tradície, že sa dáva aj posvätiť v chráme a odzrkadľuje, aká bude v tom roku úroda. Ak sa totiž skutočne vydarí, môže sa gazdiná tešiť na úrodný rok. Šéfkuchár Braňo pochádza práve z východného Slovenska, preto jeho recept na veľkonočnú pasku bude zaručené skvelý.
B. Michalčík: Talianska veľkonočná Colomba
Rovnako ako na Slovensku a iných krajinách, aj Taliani majú svoje veľkonočné tradície. Dobré jedlo k Talianom patrí a inak to nie je ani na Veľkú noc. Jedným z nich je tradičná talianska veľkonočná dobrota v tvare holubice - Colomba, alebo Colomba di Pasqua (veľkonočná holubica). Je to nadýchaný ľahký koláč, ktorého neodmysliteľnou súčasťou je kandizované ovocie a mandle. A pretože Braňo pôsobil počas svojej kariéry šéfkuchára aj v Taliansku, tento skvelý koláč mu neunikol.
Milan Junior Zimnýkoval: Pečené jahňa s knedličkami
Milan Zimnýkoval, alias Junior, je okrem iného aj kuchár nadšenec. Pod vedením šéfkuchára Mareka Orta pripravil skvelé veľkonočné menu, nechajte sa inšpirovať. Bude to pečené mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré.
Nože IVO Cutelarias S.A. - kvalita vybrúsená tromi generáciami
Rodinný podnik, ktorý vyrába nože pre profesionálov aj na domáce použitie, funguje už viac ako 65 rokov. Počas necelých siedmich dekád na trhu sa snaží prinášať svojim zákazníkom najlepšiu kvalitu svojich výrobkov. Portugalská značka nožov IVO Cutelarias, ktorá sa predáva vo viac ako 90 krajinách na 5 kontinentoch a zamestnáva vyše 200 zamestnancov, teraz prichádza aj na slovenský a český trh.
Peter Varga: Rýchla pizza bez kysnutia
Väčšina vecí potrebuje svoj čas, veď na dobré sa oplatí čakať. Ale niekedy jednoducho zvíťazí hlad a rýchlosť je nutná voľba. Ak nemôžete čakať na vykysnutie pizza cesta, riešením je tento recept, ktorý je z pera šéfkuchára Petra Vargu. Odporúčané len v prípade veľkej núdze, ale aj tak veľmi chutné.
Jar praje očiste tela, na detox však treba s rozumom
Rovnako ako pri diéte sa pri detoxikácii organizmu môžeme dostať do rôznych stravovacích extrémov, ktoré nám môžu viac uškodiť ako pomôcť. Záleží preto, akú očistnú kúru si zvolíme a čo s ňou chceme dosiahnuť. Je cielená detoxikácia skutočne prospešná a potrebná pre náš organizmus? Hovorí Zdenka Havettová, poradkyňa pre výživu.
Peter Varga: Bezlepková pizza
Či už sa stravujete bezlepkovo dobrovoľne, alebo zo zdravotných dôvodov, viete, že pripraviť bezlepkovú verziu tradičných receptov nie je vždy také jednoduché. Lepok totiž v preklade z latinčiny znamená lepidlo, a presne túto funkciu plní, keď sa spojí s vodou. Vďaka tomu cesto z lepkovej múky drží pohromade a dobre sa s ním pracuje. Ak ste celiatik a nechcete si odoprieť chuť pizze, Peťo má pre vás super tip na cesto na bezlepkovú pizzu.
Peter Varga: Farebné makrónky úplne jednoducho
Túto kulinársku mňamku pochádzajúcu z Francúzska, nemusí byť vôbec problém pripraviť, vďaka Peťovej jednoduchšej a nenáročnej verzii farebných plnených piškótiek. Drobné pečivo, ktoré ti môže pripomínať staré známe laskonky, ktoré je vďaka mandľovej múke dokonca bezlepkové, môže mať rôzne sezónne chute. Tentokrát pripravil čokoládovú špecialitu.
B. Michalčík: Mazané pomazánky všetkých farieb
Čerstvý mäkučký chlieb, pomazánka a čerstvá zelenina. Zbiehajú sa vám slinky? Veru aj nám. :) Lahodná nátierka dodá elegantnosť a posunie obyčajný "chlebíček" alebo jednohubku na vyšší level. Braňo pre nás pripravil 3 skvelé nátierky, vďaka ktorým nielen povýšite vaše raňajky alebo ulahodíte návšteve, ale dodáte vášmu telu aj potrebné živiny a silu.
Raňajky kráľov s Petrom Vargom: Vajíčka Benedikt
Vajíčka Benedikt sú obľúbenou súčasťou raňajkového menu reštaurácií a bistier. Šéfkuchár Peťo Varga ich pripravuje veľmi rád a s noblesou jemu vlastnou. Ak sa zajtra ráno neponáhľate a chceli by ste si začiatok dňa skutočne vychutnať, pripravte si túto pochúťku. Toast, šunka, špenát, stratené vajíčko a holandská omáčka, to budú vaše nové raňajky kráľov.
Peter Varga: Placky s medvedím cesnakom
K jari jednoznačne patrí medvedí cesnak. O jeho pozitívnych účinkoch na zdravie ste už určite počuli, ale najväčším prínosom je podľa nás charakteristická chuť. :) Dodá ten správny šmrnc mnohým jedlám a jedným z nich sú aj placky. Namiesto klasických zemiakových vyskúšajte tvarohovo krupicové ladené do jarnej zelenej farby. Šéfkuchár hviezd Peťo Varga vám s tým pomôže.