Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Články strana 6 z 8
Keď Čína udáva trendy - naučte sa variť podľa pravidiel čínskej medicíny
Slovenský šéfkuchár pôsobiaci v Číne Tomáš Chilý zhrnul päť zásad, podľa ktorých sa v Číne varí a stravuje. Číňania totiž vedia, že práve potraviny a strava dokážu efektívne pomôcť pri rôznych ťažkostiach.
Michelinské hviezdy
Michelinská hviezda je už dlhé roky symbolom kvality reštaurácie. Ako toto ocenenie vzniklo, čo prináša svojim nositeľom a prečo Slovensko zatiaľ žiadnu reštauráciu s Michelinskou hviezdou nemá?
Ako to vyzerá v hotelovej profi kuchyni?
Slovenský šéfkuchár Tomáš Chilý vysvetľuje systém práce, ale aj mnoho zaujímavostí zo sveta kuchyne celosvetovej siete hotelov. Ako vyzerá pracovná náplň jednotlivých pozícií profesionálnej hotelovej kuchyne?
Plán HACCP prináša prevádzkovateľom povinnosti aj výhody
Ak pracujete v gastronomickej sfére a máte prevádzku, ktorá akýmkoľvek spôsobom manipuluje s potravinami, mať vypracovaný plán HACCP je pre vás povinnosťou. Viete čo presne skratka HACCP znamená, ako vznikla, čo je jej cieľom, či aké výhody prináša vám ako prevádzkovateľovi?
Desať najväčších omylov slovenských reštaurácií
Knihy namiesto jedálnych lístkov, pizza v kolibe, ale aj nízke platy kuchárov. Aké sú najvýraznejšie a najčastejšie prešľapy slovenských reštaurácií? A čo radí gastrošpecialista?
TRANŠÍROVANIE – doprajte svojim zákazníkom pocit výnimočnosti
Tranšírovanie je technika pre skutočných labužníkov. V podstate ide o porcovanie, krájanie a vykosťovanie mäsa tak, aby v pozorovateľovi vyvolalo chuť na jedlo. Ako na to a čo na tranšírovanie potrebujete, sa dozviete v článku.
GRATINOVANIE – zmeňte tradičné jedlá na špeciality
Gratinovanie spočíva v rýchlom zapečení jedla pomocou omáčky, syra, smotany alebo vajec tak, aby sa vytvorila krusta. Ako správne gratinovať a tipy pre Vás v článku.
BLANŠÍROVANIE – uchovajte v potravinách farbu a chuť
Ďalší diel nášho seriálu o varení bude o blanšírovaní. Viete, ako sa správne blanšíruje a kedy túto metódu použiť?
PLANKING – aróma dreva dodá jedlu výnimočnosť
Planking je príprava jedál na dreve. Môže zahŕňať varenie alebo grilovanie a vyskúšať ho môžete aj doma. Každé drevo má špecifickú arómu, preto je najdôležitejšou vecou dobré skombinovanie typu dreva s potravinami.
MARINOVANIE – maličkosť, ktorá robí veľký rozdiel
Správna marináda povýši dobré východiskové potraviny na ešte lepšie – zjemní ich, dochutí, zabráni vysušeniu jedla a dokonca skráti dobu tepelnej úpravy. Keď si osvojíte základy správneho marinovania, môžete zmeniť na skutočnú delikatesu všetko, na čo si spomeniete - od mladej cibuľky po chrumkavý steak.
KONFITOVANIE – špecialita, ktorá dodá vašej kuchyni francúzsky šmrnc
Dnes vám prinášame prvý zo série článkov o kuchárskych technikách, ktoré budeme pre vás pravidelne pripravovať. Témou je KONFITOVANIE, špeciálna technika prípravy jedál pochádzajúca z Francúzska. Čo je na konfitovaní výnimočné a prečo je táto technika taká obľúbená?
Gastronomické trendy v cateringu na rok 2018
Rovnako ako móda, aj gastronómia patrí k oblastiam života, ktoré stále napredujú a vyvíjajú sa. Rok 2018 opäť priniesol množstvo noviniek. O nich aj o tom, kam smeruje svetový catering, nám porozprával Rastislav Krcho.