Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Články strana 5 z 8
Je vám ľúto husí a kačiek? Spravte si fejkovú Foie Gras
Labužníci na ňu nedajú dopustiť a ochranári prírody ju zatracujú. Ako presne vznikne Foie Gras, prečo je taká drahá a ako jej špecifickú chuť vytvoriť aj z lacnejších surovín?
Rastislav Krcho: Všetko o medveďom cesnaku + recept na pesto z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je skvelá jarná bylinka. Používa sa na jarnú detoxikáciu organizmu a dokonca aj na omladzovanie. Ničí mikróby, znižuje obsah cholesterolu a cukru v krvi. Pomáha tiež pri trávení, migrénach a má silnú detoxikačnú schopnosť. Nazbierajte si ho v lese a pripravte z neho úžasné pesto.
Desatoro začínajúceho kuchára
Každý veľký šéfkuchár raz nejako začínal. Za úžasnými pokrmami, vyváženými chuťami a tisíckami spokojných hostí sú roky potu, driny, neutíchajúcej snahy zlepšovať sa a prekonávať samého seba. Ak aj vy patríte k tým, ktorí sa vydali na profesionálnu kuchársku dráhu, pripravili sme pre vás desať rád, ktoré sú alfou a omegou pre každého úspešného šéfkuchára.
Vie, čo chutí Jennifer Lopez, Beyoncé aj R.E.M. – šéfkuchár Peter Varga
Talentovaný Slovák Peter Varga už 15 rokov žije v írskom Dubline, kde pôsobí ako šéfkuchár prestížneho hotela The Gibson. Varil pre desiatky celebrít, okrem iných pre Beyoncé, Justina Biebera, Jennifer Lopez, Lady Gaga. Účinkuje v televíznej šou First Dates. Vydal vlastnú knihu receptov, ktorej predajom pomáha ťažko chorým deťom. Prečítajte si zaujímavý rozhovor s Petrom.
Nie je kvások ako kvások. Aký chlieb vlastne kupujeme?
Expertka na kváskovanie, úspešná foodblogerka, spoluautorka knižných bestsellerov o kváskovaní, výživová poradkyňa a matka troch detí Naty Žúreková Štefková prezrádza, ako mnohí predajcovia marketingovo zneužívajú dobré meno kvásku. Ako sa nedať nachytať?
Sumček africký - pochúťka plná bielkovín + RECEPT
Sumček africký je vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou. Táto lahodná ryba isto poteší vaše chuťové poháriky, ale to nie sú všetky jej benefity. Zároveň je oceňovaná pre svoju kvalitu mäsa, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín.
Ako sa (ne)bohatne na obedových menu
Poznáte to. Je čas obeda a mnohé reštaurácie praskajú vo švíkoch. Najviac tie, kde sa cena za menu pohybuje od 3 do 4 eur. Pri stovkách ľudí, čo sa tam denne otočia, to musí byť slušný zárobok a majiteľ je iste v balíku, pomyslíte si. Naozaj? Poďme si to rozmeniť na drobné.
Stovky kíl mäsa a litrov kávy: Na čom si pochutnával štáb filmu Správa?
Blato, sneh, dážď aj obrovská zima. S tým všetkým sa museli popasovať herci, komparzisti a štáb filmu režiséra Petra Bebjaka Správa. A v takýchto podmienkach uprostred ničoho dokázala cateringová spoločnosť Rastislava Krcha počas 17 filmovacích dní pripraviť kvalitné, moderné a nezabudnuteľné občerstvenie. Ako to prebiehalo?
TV kuchár František Sedlák: Publikum chce jedlo s príbehom
V televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja s kamarátom lámal rekordy. Celé Slovensko skúšalo ich recepty, do boja proti nim sa postavili aj šéfkuchárske hviezdy Martin Korbelič a Marek Ort. Cez televízne obrazovky ponúkal divákom zážitok z varenia a presne tento pocit teraz prináša publiku naživo.
TOP triky, ktoré urobia z vášho gulášu majstrovské dielo
Aké mäso je na guláš najlepšie? Čím ho podliať? Do kotlíka dať najskôr zeleninu alebo mäso? Radí skúsený gulášmajster Jožko Hucman. Neexistuje jedlo, ktoré má viac variácií ako guláš. Aký je ideálny recept podľa Jožka?
Tipy expertky na výživu: Zdravý jedálniček v kocke
Úbytok na váhe nie je jediným benefitom zdravšieho spôsobu života. Cítiť sa fit, menej únavy, lepší výkon... to už je celkom slušná motivácia. Navyše si musíme uvedomiť, že drvivá väčšina chorôb pramení zo stravy. Prečítajte si jednoduché tipy lektorky a poradkyne pre výživu.
Ako vylepšiť manažment v kuchyni? Alfou a omegou je dobrý tím
Tomáš Tejbus počas svojho pôsobenia na slovenskej gastroscéne vystriedal rôzne pozície a kuchyne. Čo patrí podľa neho k top nástrojom dobrého fungovania kuchyne?