Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Juraj Smatana: Domáca bazalková tatárska omáčka
Teplé dni a večery doslava lákajú ku grilovaniu. Čím ale doplniť všetky pripravené dobroty a podčiarknuť ich chuť? Prekvapte svojich hostí skvelou domácou tatárskou omáčkou. Vychladená sa skvele hodí napríklad k rôznym typom mäsa a rýb.
B. Michalčík: Kuracie stehno plnené žihľavovou plnkou s bryndzovou polentou
Celý názov tohto receptu znie: Kuracie stehno plnené žihľavovou plnkou s bryndzovou polentou, slaninovou omáčkou, cukrovým hráškom a pažítkovým olejom. :) Áno, názov je trochu dlhší, ale o to chutnejší je výsledok, ktorý docielite na tanieri.
B. Michalčík: Losos steak na ryžových rezancoch s kokosovým mliekom a špenátom
Braňo veľmi rád pripravuje ryby a tentoraz recept prispôsobil tak, aby si ho mohli pripraviť aj ľudia, ktorí vynechávajú v potravinách lepok a mliečnu bielkovinu. Vznikla z toho veľmi zaujímavá kombinácia potravín a recept, ktorý isto ocenia všetci, nie len ľudia s potravinovou alergiou.
Branislav Michalčík: Cviklové palacinky plnené avokádovo-bryndzovým dipom
Máj nie je len lásky čas, je to aj úžasnej čerstvej bryndze čas! :) Práve májová bryndza je tá najlepšia a najzdravšia. Bryndzové halušky alebo pirohy isto poznáte. Skúste bryndzu použiť napríklad ako náplň do slaných palaciniek. Braňo pre nás pripravil takúto verziu, vyskúšajte.
Peter Varga: Írsky Bailey´s Cheesecake
Jednoduchý a chutný recept na lahodný cheesecake od majstra kuchára s dobrým srdcom Petra Vargu. Írsky likér Bailey´s mu dodá ten správny šmrnc. :)
Branislav Michalčík: Grilovaná bravčová panenka v kabátiku z medvedieho cesnaku a špargľovo hráškové rizoto
Na jar sa všetko zelená, a tak isto by sa mal zelenať aj náš tanier. Medvedí cesnak nazbierate v lese práve v tomto období a je ho naozaj dostatok. Zužitkovať ho môžete aj takto, s bravčovou panenkou a ryžou. Pridajte aj zelenú špargľu a zelený hrášok a zelený plán je dobodky splnený :)
Je vám ľúto husí a kačiek? Spravte si fejkovú Foie Gras
Labužníci na ňu nedajú dopustiť a ochranári prírody ju zatracujú. Ako presne vznikne Foie Gras, prečo je taká drahá a ako jej špecifickú chuť vytvoriť aj z lacnejších surovín?
Rastislav Krcho: Všetko o medveďom cesnaku + recept na pesto z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je skvelá jarná bylinka. Používa sa na jarnú detoxikáciu organizmu a dokonca aj na omladzovanie. Ničí mikróby, znižuje obsah cholesterolu a cukru v krvi. Pomáha tiež pri trávení, migrénach a má silnú detoxikačnú schopnosť. Nazbierajte si ho v lese a pripravte z neho úžasné pesto.
Janko Michna: Kačacie prsia s kapustovými pirohami a zemiakovou lokšou
Pripravte si skvelú lahôdku úplne jednoducho. Šťavnaté kačacie prsia sú úžasne doplnené tradičnými, a pritom zaujímavými prílohami. Kapusta, pirohy a lokša trošku inak a vynikajúco. :) Skúste to a pochutnajte si.
Janko Michna: Divina s jablkovo zelerovým pyré a zelenou fazuľkou
Pripraviť divinu vôbec nemusí byť zložité. Janko si vybral srnca a ukázal nám, ako z neho vykúzliť zdravú a jednoduchú pochúťku, ktorú zvládne pripraviť každý. Doplňte mäso netradičnejšou prílohou a vytvoríte na tanieri niečo úplne nové a neokukané. Nech sa páči, tu je recept :)
Peter Varga: Makrónky na 3 spôsoby
Všetko podlieha módnym trendom a rovnako je na tom aj svet sladkostí. Určite ste už zaregistrovali krásne fotky farebných plnených piškótiek. Volajú sa makrónky a pochádzajú (ako inak) z Francúzska. Odtiaľ sa dostali do rôznych kútov sveta a ich sladkej chuti podľahlo veľa ľudí. Peter Varga nám priblíži, čo je toto farebné mandľové potešenie z Francúzska zač a doplní aj 3 overené recepty.
Sumček africký - pochúťka plná bielkovín + RECEPT
Sumček africký je vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou. Táto lahodná ryba isto poteší vaše chuťové poháriky, ale to nie sú všetky jej benefity. Zároveň je oceňovaná pre svoju kvalitu mäsa, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín.